Betöltés...

Blog


Szerző: Playall Szerkesztő
Publikálva: 2020-10-02
Tech





Ajándék lónak ne nézzük a fogát! Avagy az ingyenes weboldalkészítők

Egyre több olyan weboldal van már a piacon amelyek weboldalkészítésre lettek kitalálva. Ezeknek a nagyrésze igen népszerű, mivel pár kattintással bárki elkészítheti a saját weboldalát. Ebben a cikkben azt fogjuk részletezni kiknek éri ez meg igazán és kiknek nem? Érvek és ellenérvek. 

A WIX, Squarespace és a WordPress neve talán sokaknak ismerős. Még ha nem is pontosan tudja mindenki mik is ezek az oldalak, a nevüket biztosan sokan hallották már . Ezek az oldalak olyan online szolgáltatást nyújtanak, ahol egy gyors regisztrációt követően csak ki kell választanunk a nekünk legjobban tetsző weboldal mintát és már csak a szövegeket és a képeket kell kicserélnünk és van is egy weboldalunk. 

Ez nagyon sok kezdő vállalkozásnak hasznos, akik nem feltétlen szeretnének kitűnni a tömegből és nem tudják megengedni maguknak azt, hogy ezt a feladatot egy profi cégre bízzák. Olyanoknak is hasznos, akik mögött nem feltétlen egy brand vagy vállalkozás áll, egész egyszerűen csak szeretnének egy saját blogot vagy informális tartalmat publikálni a világ felé és ehhez nem is kell nekik egy saját webcím. 

Mikor érdemes ezzel megbízni egy céget?

Tapasztalataink alapján akkor kerül sor erre, amikor valaki megunja azt, hogy az interneten több tucat ugyanolyan weboldal van mint az övé és idegesítőnek találja a weboldalán más szolgáltatók által elhelyezett hirdetésbannereket, amelyek elvonják a figyelmet a saját tartalmáról. Hozzá kell tenni, hogy nagyon sok cég weboldalán szükség van egyedi fejlesztésekre, egyedi kinézetre és adott esetben saját fejlesztésű modulra is. A sitebulider szolgáltatók pedig sablonok alapján dolgoznak, így nem is található meg szolgáltatásaik között semmi egyedi kinézet vagy modul. 

Még ha lenne is megfelelő modul, a weboldal tulajdonosa nem is minden esetben használhatná ezeket, ha nem áll rendelkezésére megfelelő adatkezelési tájékoztató, mely most méginkább szigorított lett az új GDPR rendelet miatt.

Kiknek érdemes sitebuilder szolgáltatást használni?

Azoknak akik mögött nem áll egy ismertebb brand, cég vagy híresebb vállalkozás, így nem félnek a digitális tartalom vagy a brandnév ellopásától sem és attól sem, ha valaki már esetleg megszerzi a domaint. 

Azoknak, akiknek nincs szükségük egyedi kinézetű weboldalra és nem feltétlen szeretnének kitűnni a tömegből, csak publikálni szeretnének valamit a nagyvilág felé, egy saját blog indításához például kitűnő szolgáltatás a WIX.

Ha Ön weboldalban gondolkozik és szeretné megvalósítani saját egyéni és egyedi igényeti, akkor keressen minket bizalommal!



Szerző: Playall Szerkesztő

#Weboldal #Webfejlesztés