Betöltés...

Blog


Szerző: Playall Szerkesztő
Publikálva: 2022-11-12
Online biztonság





Mire jó az SSL és miért nagyon fontos?

Sokan nem tudják, mit is jelent pontosan az, amikor a böngésző fejlécében megjelenik a "Nem biztonságos" vagy - az esetek döntő többségében - a "Biztonságos kapcsolat" jelző és a kis  zöld lakat embléma. Cikkünkben most ezt mutatjuk be és azt, hogy miért nagyon fontos, hogy egy weboldal rendelkezzen SSL hitelesítéssel.  

Mi az az SSL?

Az SSL-tanúsítványok biztonságosabbá teszik webhelyét azáltal, hogy:

  1. A böngésző által megbízható hitelesítő kibocsájtón keresztül tanúsítja, hogy a kapcsolat biztonságos.
  2. Az Ön webhelye és látogatói között küldött adatok titkosításáért is felel.

Ez segít a bizalom megteremtésében azáltal, hogy a felhasználók látják, hogy megbízható és biztonságos weboldalon böngésznek, vagy épp vásárolnak vagy regisztrálnak. Megbizonyosodnak afelől, hogy a forrás hiteles, az Ön cége / vállalkozása valós és az adataik is biztonságban vannak. 

Miért nagyon fontos?

Az SSL és a HTTPS kulcsfontosságúak bizonyos típusú virtuális fenyegetések, az úgynevezett „közepes támadások” megelőzésében. Ezek olyan helyzetek, amikor egy hacker csatlakozik az Ön wifi-hálózatához (például egy nyilvános kávézóban), és elfogja a webhelye és az eszköze között továbbított titkosítatlan adatokat. Kifinomultabb támadások esetén akár az Ön webhelyének is kiadhatják magukat, miközben a gyanútlan ügyfelek új hitelkártya-megbízásokat adnak be.

Ezeknek az adatoknak egy része, például a jelszavak és a hitelkártyaadatok nagyon érzékenyek, és soha nem továbbíthatók nem biztonságos kapcsolatokon. A kapcsolat titkosítása után még ha a hacker elfogná is az adatokat, képtelen lenne megfejteni és megérteni azokat. 

A webáruházakban nem is engedélyezik már a bankok nagyrésze az SSL nélküli bankkártyás fizetés lehetőségét. 

Mindezek mellett SEO (keresőoptimalizálás) szempontjából sem jó pont az, ha a weboldal a "Nem biztonságos" jelzőt kapja. A Google, Yahoo és más népszerű keresőmotorok sokkal lejjeb helyezik a találati listákban azokat az oldalakat, amelyek nem rendelkeznek SSL hitelesítéssel.

Ezzel együtt a közösségi oldalak (pl.: Facebook, Instagram, TikTok) is kevésbé jelenítenek meg a hirfolyamban olyan oldalakat, amelyek nem biztonságosak. Ezeket a tartalmakat szeretik háttérbe szorítani, vagy egyáltalán nem megjeleníteni.

Honnan tudom, hogy biztonságos a weboldalam? Hol tudok SSL-t igényelni?

 A böngészők nagyrésze az URL melleti sávban jelzi, viszonylag jól látható módon, hogy biztonságos vagy nem biztonságos-e egy weboldal. A legegyszerűbb módszer, ha megvizsgáljuk a linket. A https:// kezdetű linkek SSL porton keresztül kommunikálnak a szerverrel. Ezek biztonságosak. A http:// kezdetű oldalak pedig nem. 

SSL hitelesítés előfizetést igényelhet egyszerűen, gyorsan és akár egy napon belül cégünknél, ide kattintva! Munkatársaink már egy napon belül beállítják az érintett - már meglévő, vagy új -  domain nevekre különdíj nélkül, amennyiben nálunk igényel SSL szolgáltatást. 

 



Szerző: Playall Szerkesztő

#SSL #Hitelesítés #Biztonság #Biztonságos weboldal